Приватна охорона стріляла біля парку. Бережіть тварин!

Volyn Times

Антимафія :: НА ЧАТАХ

В суботу 26 червня о 21. 00 на вул. Глушець м. Луцька  пролунало 5 пострілів. Їх почула лучанка, що прогулювалась біля парку з своєю собакою. Підійшовши до будівель базарчику навпроти колишньої зупинки «Центральний ринок» пані побачила чоловіків, що стріляли по його території.

Луцьк часто сколихують новини про травмування та смерть тварин. Завдяки громадській Організації "Волинське Об'єднання Зоозахисту" та небайдужим волонтерам, що координують свою  діяльність через групи в соціальних мережах, вдається оплачувати та надавати необхідну ветеринарну допомогу та рятувати їх життя. Пані Любов Сорочук, яка стала свідком цієї стрільби біля парку, давно та активно займається порятунком тварин, а тому, почувши звуки пострілів, перша думка в неї була саме про них.

Стрілками виявились працівники приватної охоронної фірми, що входить до групи охоронних компаній "Скорпіон пульт", які стояли біля службового авто.

Побачивши перехожу один з охоронців не кваплячись сховав пістолет. На запитання хто і навіщо стріляв він просто включив «дурника». Після фіксування на телефон та зауважень, що якщо в цьому районі будуть знайдені трупи тварин, або поранені, інформація буде оприлюднена в соціальних мережах, охоронці почали реагувати агресивно, погрожувати, хамити та вимагати видалити зняті фото та відео. Лише наявність поруч прохожих врятувало пані від експропріації її власного телефону.

Випадки стрільби по тваринах в місті є непоодинокими. Постріли з травматичного пістолета завдають значних травм та часто можуть стати причиною летальних наслідків, що важко ідентифікувати. Це підтвердив і керівник  ГО "Волинське Об'єднання Зоозахисту" Вадим Нечаєв. Судячи з цього зафіксованого випадку, авторами таких екзекуцій можуть стати й люди, що мають право на носіння цього виду зброї. Адже тварини часто проникають на охоронювані ними об’єкти та можуть активувати охоронні сигналізації. А це явно не подобається охоронцям. Тож небайдужим громадянам варто частіше звертати увагу на цих панів в уніформі. Адже тварини їх добре знають. І як свідчать волонтери, особливо реагують на людей в камуфляжах біля території ринку та парку.

P.S. Матеріали по цьому випадку будуть направлені на реагування до правоохоронних органів.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь