Атракціони. Чергова афера луцької «безголовості».

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

В Луцьку вирішили відправити на металолом частину атракціонів парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки.

Приводом ознайомити наших читачів з черговою сторінкою великого дербану парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки стало рішення міської ради від 24.06.2020 №84/3 «Про демонтаж атракціонів». Згідно нього частина атракціонів, що радували луцьких діточок багато років, підуть на металолом. Хтось вітатиме такі кроки, аргументуючи потребою заміни старого на нове, а ми просто коротко покажемо корупційну реальність в якій це все відбувалось та відбувається. 

Всі атракціони та сама земельна ділянка площею 4,5 гектара багато років знаходяться в оренді та закріплені за колективним підприємством “Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки” - приватним підприємством, яке діє діє на основі колективної власності його засновників. Ось так за публічною абревіатурою "КП" (майже як "КП" - Комунальне підприємство) вдало замаскувались приватні власники

З ним і було укладено договір оренди №138 від 8 липня 2015 року.

Згідно нього приватному орендарю надавалась в користування земля парку немалою площею - 4,5 гектари землі та всі атракціони з іншим майном.

Вартість оренди гектарів землі та атракціонів з майном складала всього лише 6 тис 630 грн. 27 коп. в місяць.

А ось і перелік майна громади, що передавалось згідно договору в користування. Зверніть увагу на балансову вартість атракціонів та переданого майна. Вона дуже красномовна, адже в окремих випадках навіть нижча за вартість металолому.

Атракціони, які сьогодні доведені до «аварійного стану», виявляється, орендар зобов’язувався: утримувати «в належному технічному стані та за власні кошти проводити поточний ремонт орендованого майна», "за рахунок власних коштів застрахувати орендоване майно" та здійснювати поточний та капітальний його ремонт.

Згідно цього ж договору він навіть мав утримувати громадську вбиральню на закріпленій за ним орендованій ділянці. Як бачимо, цим ніхто особливо не переймався. Бур’яни по коліна та навіть фарба, якої немає, цьому свідок. Фото нинішнього червня. А стан згаданої вбиральні кожен може побачити сам наочно. 

Не змінилось нічого особливо і в новому договорі. Він був продовжений рішенням виконавчого комітету від 07.03.2019 №154-4 м.

Хіба що вартість оренди 4,5 гектарів з атракціонами зросла аж на дві тисячі гривень в місяць і склала аж 8 тис. 674 грн. 80 коп.

Приблизно на стільки зросла і балансова вартість окремого майна, що експлуатувалось та ставало "аварійним". Що ж, прості підприємці, що орендують майно та землю, можуть оцінити таку чудову ціну за оренду. Та тихо позаздрити. Вона дійсно гідна книг рекордів. Як і більшість оборудок міської «влади» про які вони досі не знають.

Тож доки тривають дискусії в соціальних мережах про доцільність рішення про знесення атракціонів, хтось вже добряче нагрів руки на цьому майні громади. Тож їм тепер треба просто тихенько, до виборів, замести сліди та звільнити земельні площі. Тенденція в Луцьку стала. Красіво.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь